Bernadette Szocs s-a calificat în faza eliminatorie a Cupei Mondiale de la Macao

Bernadette Szocs, numărul 9 mondial şi componentă a lotului naţional, a jucat miercuri meciul decisiv pentru calificare împotriva francezei Prithika Pavade, principala contracandidată din grupă.

Deşi a fost condusă cu 1-0 şi 2-1 la seturi de jucătoarea din Franţa, Bernadette Szocs a găsit de fiecare ritmul potrivit şi loviturile câştigătoare. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 2-2 (8-11, 11-2, 4-11, 11-7).
Cu un punctaveraj mai bun, jucătoarea română şi-a asigurat calificarea din grupa al cărei clasament final a arătat astfel:

1. Bernadette Szocs 78-56,
2. Prithika Pavade (Franţa) 75-61,
3. Mariam Alhodaby (Egipt) 52 – 88.

Cupa Mondială din Macao la tenis de masă are loc între 15-21 aprilie. La ediţia din 2024, România este reprezentată de trei dintre componentele lotului naţional feminin: Bernadette Szocs (#9 mondial), Elizabeta Samara (#34 mondial) şi Adina Diaconu (#45 mondial).

Ultimele două au părăsit competiţia, suferind fiecare câte două înfrângeri în faza grupelor.

48 de sportive şi 48 de sportivi se întrec la simplu pentru trofeul major pus în joc în Galaxy Arena, din Macao.

Turneul constă în două stagiuni, cu o primă fază în care sunt 16 grupe, a câte trei sportivi. Primul loc din fiecare grupă avansează pe tabloul principal.

Fiecare meci din grupe va avea patru seturi, cu scoruri posibile de 4-0, 3-1 sau 2-2. Clasamentul final va fi stabilit pe baza raportului câştig-înfrângere în jocuri şi apoi în puncte, în măsura în care este necesar pentru a determina ordinea în prima stagiune.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].