După pandemia de COVID-19, OMS explică noţiunea de boală transmisă ,,prin aer”. Care este definiţia

Documentul a fost publicat joi de către Agenţia de Sănătate a ONU, iar scopul principal al definirii acestui concept este de a evita confuzia de la începutul pandemiei COVID-19, despre care unii oameni de ştiinţă au spus că a costat vieţi, notează agenţia Reuters.

Dezacordurile din trecut interogau dacă particulele infecţioase erau ,,picături” sau ,,aerosoli”, în funcţie de dimensiune, aspect de care noua definiţie conferită se îndepărtează.

În primele zile după declararea pandemiei de coronavirus în 2020, aproximativ 200 de cercetători în domeniul aerosolilor s-au plâns public că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a avertizat populaţia cu privire la riscul ca virusul să se răspândească prin aer. Mai mult decât atât, aceştia au acuzat faptul că s-a pus mai mult accentul pe spălarea mâinilor pentru a opri virusul, în loc să se concentreze pe ventilaţie.

Potrivit Reuters, Jeremy Farrar, cercetătorul şef al OMS începând cu 2023, a declarat într-un interviu că noua definiţie se referea la mai mult decât COVID, dar a adăugat că la începutul pandemiei exista o lipsă de dovezi disponibile şi că experţii, inclusiv OMS, au acţionat cu ,,bună credinţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].