Comisia Europeană a început o anchetă privind piaţa dispozitivelor medicale din China

Investigaţia este prima în cadrul Instrumentului UE pentru achiziţii publice internaţionale, care are ca scop promovarea reciprocităţii în ceea ce priveşte accesul la pieţele internaţionale de achiziţii publice. Ea ar putea duce la impunerea de restricţii asupra companiilor chineze de dispozitive medicale care participă la licitaţiile publice din UE, relatează Reuters.

Comisia Europeană suspectează Beijingul de favorizarea ofertanţilor chinezi, inclusiv de o politică “Buy China”, restricţii asupra importurilor şi condiţii care au dus la oferte anormal de scăzute pe care companiile orientate spre profit nu le puteau oferi.

“Evaluarea preliminară a Comisiei este că aceste practici au ca rezultat afectarea operatorilor economici din Uniunea Europeană”, se arată în Jurnalul UE.

CE a invitat China să îşi prezinte punctul de vedere şi, de asemenea, să iniţieze consultări cu Comisia pentru a remedia cele constatate.

Ancheta urmează să se încheie în termen de nouă luni, deşi CE poate prelungi această perioadă cu încă cinci luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].