Platforma de vize pentru nomazi digitali din Turcia este online. Cine poate aplica şi poate deveni un nomad digital în Turcia?

Pentru a obţine o viză pentru Turcia, nomazii digitali îşi pot iniţia uşor procesul de aplicare de pe platforma de Pre-Înregistrare pentru Nomazi Digitali, Digital Nomad GoTürkiye.

După ce sunt completate cerinţele pe această platformă, va fi emis un “Certificat de Identificare a Nomadului Digital”. Cu certificatul pe care-l primesc de pe platformă, cei care au aplicat trebuie să-şi continue procesul la consulatele turceşti şi/sau centrele de vize.

Cine poate aplica şi poate deveni un nomad digital în Turcia?

Cetăţenii Franţei, Germaniei, Italiei, Belgiei, Olandei, Luxemburgului, Irlandei, Danemarcei, Greciei, Croaţiei, Spaniei, Portugaliei, Austriei, Finlandei, Suediei, Republicii Cehe, Ungariei, Poloniei, Sloveniei, Slovaciei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Maltei, Bulgariei, României, Norvegiei, Islandei, Liechtensteinului, Regatului Unit, Elveţiei, SUA, Canadei, Federaţiei Ruse, Ucrainei şi Belarusului, cu vârste cuprinse între 21 şi 55 de ani.

Pentru a obţine un Certificat de Identificare a Nomadului Digital, trebuie să încărcaţi următoarele documente după înregistrarea pe platformă:

• Document de călătorie/paşaport valabil pentru cel puţin şase luni de la data sosirii în Turcia

• Diplomă de învăţământ superior sau document substitut al diplomei

• Document care demonstrează că solicitantul lucrează ca Nomad Digital: a) Contract dacă lucrează pentru o companie (cu excepţia companiilor din Turcia)

sau

b) contract de muncă între solicitant şi companie dacă este independent (cu excepţia companiilor din Turcia)

• Fotografie biometrică

• Document care dovedeşte că solicitantul are un venit lunar de 3.000 USD sau un venit anual de 36.000 USD

În ultimii ani Turcia a început să devină o destinaţie populară pentru nomazii digitali întrucât oferă o infrastructură tehnologică robustă, este o locaţie uşor de accesat şi are internet de mare viteză la care se adaugă sisteme avansate de banking şi de plăţi digitale.

Metropola Istanbul

Istanbul este punctul de întâlnire al diferitelor culturi, nu este doar o locaţie istorică în care se intersectează mii de ani de civilizaţii, ci şi un centru de afaceri cu companii mari şi start-up-uri. Oraşul este active şi poate fi uşor de accesat prin zboruri directe din aproape orice parte a lumii. Totodată el îndeplineşte nevoile tuturor profesioniştilor şi vizitatorilor cu infrastructura sa de transport, opţiunile variate de cazare de la apartamente de închiriat la hosteluri şi hoteluri. Clima este bună şi are la dispoziţie zone de lucru moderne. Istanbul este un oraş în care poţi să lucrezi de la distanţă în cafenele şi parcuri care oferă Wi-Fi gratis.

Amestec unic de istorie şi modernitate: Izmir

Izmir, este una dintre recomandările Lonely Planet (una dintre cele mai mari edituri de ghiduri de călătorie din lume, deţinută de BBC Worldwide) pentru a călători în 2024.

Este un oraş spaţios şi confortabil care răspunde nevoilor nomazilor digitali. Deţine o varietate largă de opţiuni de cazare, are o amplasare excelentă pe malul mării iar lucratul într-o cafenea este permis şi aici.

Un mediu de lucru împletit cu natura şi marea: Muğla

Muğla, oraş situat la confluenţa Mării Mediterane şi a Mării Egee, este o opţiune perfectă pentru nomazii digitali. Datorită districtelor sale cunoscute precum Dalaman, Bodrum şi Fethiye, care te fac să te simţi ca în paradis – Muğla oferă vizitatorilor un spaţiu de lucru care se simte exact ca o vacanţă.

Pentru cei care visează la un spaţiu de lucru asemănător unui paradis, Muğla este un loc de vis cu plaje aurite şi premiate cu Steagul Albastru, plaje de nisip fin şi o coastă înconjurată de ape cristaline, golfuri liniştite şi privelişti fascinante.

Experienţe fără sfârşit sub soarele mediteranean: Antalya

Antalya, inima Rivierei Turceşti, este, de asemenea, o zonă favorită pentru nomazii digitali, cu un climat care oferă 300 de zile de soare pe an. Înconjurat de plaje lungi, oraşe antice şi muzee, acest oraş este o destinaţie unică în care vizitatorii se pot bucura de privelişti frumoase în timp ce lucrează şi când iau o pauză. În Antalya, unde poţi experimenta alternative de cazare de lux echipate cu toate facilităţile, vizitatorii pot explora oraşe antice precum Patara, Aspendos, Perge, Phaselis şi Olympos, Lycia sau St. Paul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].