Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi va suspenda îndatoririle publice până săptămâna viitoare pentru a decide dacă vrea să continue să conducă guvernul, după ce un tribunal a lansat o anchetă preliminară care o vizează pe soţia sa, scrie Reuters.

Imaginea articolului Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc

Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc

„Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am nevoie urgentă de un răspuns la întrebarea dacă merită (…) să continui să conduc guvernul sau să renunţ la această onoare”, a adăugat el.

Premierul a precizat că îşi va anunţa luni decizia.

Anunţul şocant a fost făcut după ce un tribunal spaniol a anunţat miercuri că a lansat o anchetă preliminară pentru a stabili dacă soţia lui Sanchez, Begona Gomez, a comis o infracţiune de trafic de influenţă şi corupţie în afacerile sale private.

Instanţa care o investighează pe Gomez nu a oferit mai multe detalii, spunând doar că a fost făcută în urma unei plângeri formulate de grupul Mâini curate, al cărui lider are legături cu extrema dreaptă.

Mâini curate a declarat că Gomez şi-ar fi folosit influenţa în calitate de soţie a prim-ministrului pentru a obţine sponsorizări pentru un curs niversitar pe care îl conducea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].