Războiul din Ucraina, ziua 792. Zelenski avertizează că Rusia plănuieşte să perturbe summitul de pace de la Elveţia

Potrivit lui Zelenski, Kievul va aduce la cunosţinţa statelor aliate care sunt planurile Rusiei, pentru ca evenimentul să se desfăşoare fără episoade de perturbare.

Liderul de la Kiev a subliniat faptul că Rusia are un plan specific pentru a perturba summitul de pace de la Elveţia şi că este important ca acest lucru să fie contracarat.

,,Avem informaţii precise de la serviciile de informaţii, date specifice potrivit cărora Rusia nu numai că vrea să perturbe summitul de pace, dar are şi un plan specific cum să facă acest lucru, cum să reducă numărul ţărilor participante, cum să acţioneze pentru a se asigura că nu există pace pentru şi mai mult timp”, a declarat Zelenski în timpul unei întâlniri cu şefii misiunilor străine şi ai organizaţiilor internaţionale, potrivit The Kyiv Independent.

,,Şi împreună trebuie să contracarăm acest lucru, trebuie să lucrăm în unitate pentru o pace dreaptă”, a spus el.

În cadrul summitului de la Elveţia, este de aşteptat ca participanţii să discute formula de pace în 10 puncte a Kievului şi să creeze un document comun cu privire la paşii care trebuie făcuţi pentru restabilirea suveranităţii Ucrainei.

Evenimentul este programat să aibă loc la jumătatea luniii iunie, unde reprezentanţii din 80-100 de ţări sunt aşteptaţi să ia parte la discuţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].