Zelenski cere mai multe sisteme de apărare

Cererea de sisteme suplimentare de apărare a lui Zelenski vine la doar câteva zile după ce Congresul SUA a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Pe de altă parte, vineri Pentagonul a anunţat că va cumpăra arme noi în valoare de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina, inclusiv interceptoare pentru sistemul de apărare Patriot, scrie Reuters.

“În acest an, avioanele ruseşti au folosit deja peste 9.000 de bombe ghidate împotriva Ucrainei şi avem nevoie de capacitatea de a doborî aparatele de luptă aeriană pentru ca acestea să nu se apropie de poziţiile şi frontierele noastre”, a declarat Zelenski la începutul unei reuniuni virtuale conduse de Statele Unite pentru a ajuta la înarmarea Ucrainei, reuniune cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru Ucraina.

“În timp ce noi aşteptam o decizie privind sprijinul american, armata rusă a reuşit să preia iniţiativa pe câmpul de luptă”, a declarat Zelenski. ”Putem, încă de pe acum, nu numai să stabilizăm frontul, ci şi să avansăm în realizarea obiectivelor noastre în război”, a adăugat el.

După întâlnire, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că sistemul de apărare antirachetă Patriot în sine nu ar fi un “glonţ de argint” pentru Kiev, ci mai degrabă o soluţie în integrarea acestuia cu alte sisteme de apărare antirachetă.

La rândul său, Ministerul spaniol al Apărării a declarat că Madridul va livra rachete antiaeriene Patriot Ucrainei, ca urmare a presiunilor exercitate de aliaţii din NATO şi Uniunea Europeană pentru a trimite mai mult ajutor militar Kievului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].