Medvedev trece „testul” Sebi Korda şi e în optimi la Madrid Open

Într-un meci tensionat, rusul de 28 de ani a comis 24 de erori neforţate în meci, dar a reuşit să se impună în momentele cheie, mai ales la 4-5, în al doilea set, pe propriul serviciu, când, la egalitate, Korda se afla la doar două mingi de câştigarea meciului.

După ce a valorificat a doua sa minge de set în setul secund, Medvedev a obţinut break-ul hotărâtor al setului decisiv în game-ul al optulea, avansând în cele din urmă în optimile de finală, după două ore şi 23 de minute.

„A fost greu din mai multe motive diferite”, a declarat Medvedev, citat de site-ul oficial ATP. „El a jucat bine. Terenurile de aici, cu excepţia terenului central, sunt un pic mai mici decât mi-aş dori, aşa că joc de parcă cineva mă împinge în spate. Chiar dacă pe serviciul meu, când nu am nevoie de atât de mult spaţiu, senzaţia este tot acolo ca şi cum aş fi împins în spate. Trebuie să mă obişnuiesc cu această senzaţie şi să încerc să găsesc când să intervin.

„Trebuie să-mi găsesc ritmul, dar în ambele meciuri am jucat din ce în ce mai bine. Cu siguranţă în următorul, pentru că joc cu adversari din ce în ce mai dificili, vreau să încep aşa cum am jucat în setul al treilea. Dar, când câştigi meciuri eşti fericit”.

Jucătorul aflat pe locul 4 în clasamentul ATP îl conduce pe Korda cu 3-2 în seria confruntărilor directe, întâlnirea de luni fiind prima lor întâlnire pe zgură. Medvedev, care are un avantaj covărşitor de 24-2 împotriva americanilor, de la începutul anului 2021, urmăreşte prima sa apariţie în sferturi de finală în capitala Spaniei.

Al patrulea favorit, care a câştigat primul său titlu ATP Masters 1000 pe zgură, anul trecut, la Roma, va juca în continuare cu Alexander Bublik, cap de serie numărul 17.

Anterior, Bublik a trecut la mare luptă de americanul Ben Shelton cu 3-6, 7-6(2), 6-4 şi a obţinut victorii consecutive pe zgură pentru prima dată în acest sezon.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a câştigat 80% (47/59) din punctele sale de prim serviciu, potrivit Infosys ATP Stats, pentru a obţine prima sa victorie în Top 20 pe zgură din 2021, când l-a învins pe Denis Shapovalov, pe atunci numărul 14 mondial, în drumul spre sferturile de finală la Madrid.

Campionul de la Montpellier, Bublik, care îl conduce pe Shelton cu 2-0 în seria întâlnirilor directe, va încerca să ajungă din nou în acea etapă în capitala spaniolă când îl va înfrunta marţi pe Medvedev.

Shelton a sosit la Madrid după ce a câştigat titlul pe zgură la Houston, la începutul acestei luni. Jucătorul de 20 de ani are 16 victorii şi 8 înfrângeri în acest sezon şi ocupă locul 14 în clasamentul ATP Live Rankings.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].