O rachetă rusească a ucis patru persoane şi a rănit alte 28 în Odesa

Patru persoane au fost ucise şi alte 28 rănite în urma unui atac rusesc cu o rachetă asupra unei instituţii de învăţământ din Odesa.

Un atac rusesc cu o rachetă asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au declarat oficiali ucraineni.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a scris pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El a precizat că printre răniţi se numără doi copii şi o femeie însărcinată, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmytro Pletenciuk, a declarat că în atacul rusesc a fost folosită o rachetă Iskander-M. Acest gen de rachete sunt mai greu de interceptat, relevă sursa citată.

Radiodifuzorul public Suspilne a arătat că acoperişul clădirii, descrisă ca fiind o academie de drept, a fost distrus. Aceasta a precizat că preşedintele academiei, un fost membru proeminent al parlamentului ucrainean, Serhii Kivalov, se numără printre răniţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].