Daria Kasatkina primeşte asigurări că jucătorii LGBTQ+ sunt în siguranţă în Arabia Saudită

„Am primit garanţii că voi fi bine”, a declarat numărul 11 mondial pentru BBC Sport.

Când a fost întrebată la Wimbledon, anul trecut, Kasatkina şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că finala va avea loc în Arabia Saudită, citând „multe probleme legate de această ţară”. Cu toate acestea, în timpul Madrid Open, după ce şi-a asigurat o victorie în turul al treilea în faţa Anastasiei Pavlyuchenkova, Kasatkina a subliniat avantajele aducerii celui mai important eveniment al circuitului la Riyadh, în cadrul unui acord pe trei ani.

„Dacă mă calific, înseamnă că sunt pe locul opt în lume – este o veste grozavă pentru mine”, a spus ea. „Vedem că saudiţii sunt acum foarte implicaţi în acest sport, vor să dezvolte acest sport.

„Atâta timp cât le dă posibilitatea oamenilor de acolo, copiilor şi femeilor tinere să vadă de fapt acest sport – astfel încât să îl privească, să îl joace, să participe la el, cred că este grozav”.

Duminică, Kasatkina, de şase ori campioană WTA, a învins-o pe Pavlyuchenkova cu scorul de 7-6 (5), 7-5, avansând în turul următor, unde o va întâlni pe jucătoarea kazahă Iulia Putintseva.

Anunţul de la începutul acestei luni cu privire la găzduirea finalei WTA în capitala saudită a fost anticipat de ceva timp şi a stârnit controverse.

Organizaţiile pentru drepturile omului şi-au exprimat în mod constant îngrijorarea cu privire la creşterea participării saudite la tenis şi la sport în general, în special în ceea ce priveşte tratamentul femeilor şi al comunităţii LGBTQ+. Fostul număr unu mondial Martina Navratilova a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai deciziei şi şi-a reiterat dezaprobarea după anunţul oficial.

„Mergem în Arabia Saudită, ceea ce reprezintă cea mai mare schimbare pe care o poţi face, cu excepţia poate a mersului în Coreea de Nord”, a declarat Navratilova. „Unul dintre comentariile pe care le-am auzit de la una dintre jucătoare a fost că „nu să politizeze’. Să mergi în Arabia Saudită este cel mai politic lucru pe care îl poţi face. Bine aţi venit în sport.

„Suntem un pic egoişti să credem că putem face diferenţa, dar cine ştie? Poate că este un lucru bun, vom vedea cum merge. Jucătorii trebuie să onoreze asta, ei sunt cei care concurează. Noi nu suntem afectaţi de asta. Nu mergem acolo să jucăm”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].