Peste jumătate dintre părinţii care muncesc în alte ţări nu vin acasă de Sărbători

Conform datelor unei anchete realizate de Salvaţi Copiii România, în ce priveşte motivele pentru care părinţii nu pot veni, cel mai des menţionate au fost lipsa banilor alocaţi drumului până în România şi faptul că nu reuşesc să îşi ia concediu sau zile libere în această perioadă.

13,8% dintre copiii din România, 536.000 de copii, au avut în perioada iunie 2021 – iunie 2022 unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Cei mai mulţi copii cu cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate în ultimul an sunt în regiunea Nord-Est – 138.065 de copii, respectiv 17.8% din copiii din regiune (în medie unu din şase copii), regiunea Sud-Muntenia – 107.150 de copii, respectiv 20.3% din copiii din regiune (în medie unu din cinci copii), regiunea Nord-Vest – 71.374 de copii, respectiv 13.9% din copiii din regiune (în medie unu din şapte copii), regiunea Sud-Est – 57.513 copii, respectiv 12.1% din copiii din regiune (unu din opt copii) şi regiunea Vest – 48.177 de copii, respectiv 14.7% dintre copiii din regiune (unu din şapte copii).

Umrează regiunea Bucureşti Ilfov – 45.725 de copii, respectiv 10.2% din copiii din regiune (în medie unu din zece copii), regiunea Sud-Vest Oltenia – 44.025 de copii, respectiv 13.0% din copiii din regiune (aproximativ unu din opt copii) şi regiunea Centru – 24.465 de copii, respectiv 5.1% din copiii din regiune (în medie unu din douăzeci de copii).

„Pentru copiii ai căror părinţi sunt nevoiţi să muncească în alte ţări, sărbătorile sunt grele, atunci când părinţii nu reuşesc să vină acasă. Sentimentul de singurătate este acutizat în astfel de momente şi de aceea este vital ca legătura cu părinţii să fie păstrată, chiar şi de la distanţă. Sunt consecinţe emoţionale, dar şi sociale ale acestui fenomen atât de specific ţării noastre”, spune Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].