Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume: industria se confruntă cu un moment foarte greu

Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume spune că industria se confruntă cu unul dintre cele mai grele momente din istorie. Specialiştii vorbesc despre „furtuna perfectă”. Schimbărilor climatice, creşterea preţurilor, dobânzilor şi inflaţia puternică au produs efecte în ultimele luni.

Imaginea articolului Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume: industria se confruntă cu un moment foarte greu

Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume: industria se confruntă cu un moment foarte greu

Doi ani consecutivi de caniculă în Spania au redus recoltele de ulei de măsline. Totul a culminat cu o creştere a preţurilor fără precedent, care i-a susprins chiar şi pe specialişti.

„Ne confruntăm cu unul dintre cele mai dificile momente din istoria sectorului”, a declarat Miguel Angel Guzman, director de vânzări la Deoleo, pentru CNBC prin e-mail.

Deoleo din Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline din lume. De asemenea, Spania acoperă mai mult de 40% din producţia mondială de ulei de măsline.

Ratele ridicate ale dobânzilor şi inflaţia au produs şi ele efecte în ultimele luni.

„Inflaţia puternică, împreună cu ratele ridicate ale dobânzilor şi prognozele nefavorabile ale recoltei de ulei de măsline (în termeni de cantitate şi calitate din cauza ciclului de secetă) au determinat creşterea considerabilă a preţurilor”, a mai explicat Guzman.

Specialiştii mai spun că sectorul are nevoie de o transformare profundă pentru a trece cu bine peste criză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].