Uniunea European anunţă un ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban în încercarea de a reduce fluxul de migranţi

Imaginea articolului Uniunea European anunţă un ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban în încercarea de a reduce fluxul de migranţi

Uniunea European anunţă un ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban în încercarea de a reduce fluxul de migranţi

Am discutat despre modul în care putem să ne consolidăm relaţiile politice şi economice şi să sprijinim securitatea şi stabilitatea Libanului“, a declarat Ursula von der Leyen în timpul unei vizite la Beirut. “Pentru a sublinia sprijinul nostru, pot anunţa un pachet financiar de 1 miliard de euro pentru Liban, care ar urma să fie disponibil din acest an până în 2027“.

Anunţul vine în urma unei creşteri puternice a numărului de migranţi sirieni care sosesc în Cipru, care este o ţară membră a UE, ceea ce l-a determinat pe preşedintele cipriot, Nikos Christodoulides, să ceară ajutorul blocului comunitar. 

Peste 2.000 de persoane au sosit în Cipru pe mare în primele trei luni ale anului 2024, faţă de doar 78 în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor guvernului cipriot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].