Eurovision 2024: Croaţia, Elveţia şi Ucraina sunt favorite

De câteva zile, la Arena Malmö, artiştii au început să-şi încălzească vocile: concursul Eurovision este pe cale să înceapă! 

Loreen, cântăreaţa suedeză de origini marocane care a vrăjit pe toată lumea anul trecut cu „Tatuajul” ei, nu le va da ştafeta compatrioţilor săi. Potrivit experţilor, Suedia are şanse reduse la victoria finală.

Marea favorită este Croaţia, care, cu victoria Baby Lasagna, ar putea câştiga primul Eurovision din istorie, unul la care România nu ia parte.

Croaţia este rumată de Elveţia, reprezentată de rapperul Nemo, care va veni pe scenă cu „The Code”, o melodie care apare deja ca un manifest LGBTQ+ în care se laudă libertatea şi incluziunea. În Top 3 găsim Ucraina.

Acesta din urmă ar putea oferi surprize triumfând deja de trei ori: în 2004 cu „Wild Dances” de Ruslana; în 2016 cu „1944” de Jamala şi în 2022 cu „Stefania” de Kalush Orchestra. „Teresa & Maria”, aceasta este melodia adusă pe scenă de alyona alyona & Jerry Heil, vânează al patrulea succes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].