Războiul din Ucraina, ziua 801. Rusia protestează faţă de declaraţiile făcute de Madron şi de Cameron: escaladare directă / Ucraina a lansat ghidul pentru Olimpiadă: sportivii nu au voie să dea mâna cu ruşii

Reacţii după afirmaţiile dure făcute de Macron şi Cameron

Kremlinul consideră cuvintele preşedintelui francez Emmanuel Macron privind posibila trimitere de trupe în Ucraina o „tendinţă foarte periculoasă”.

Rusia consideră, de asemenea, declaraţiile ministrului britanic de externe David Cameron cu privire la dreptul Kievului de a folosi armele britanice pentru a lovi Rusia drept „o escaladare directă” care „ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea europeană”. 

Oficial italian: „nu suntem în război cu Rusia şi nu vom trimite soldaţi în Ucraina”.

Trupele ruse au bombardat Harkov, distrugând mai multe blocuri. Personalul militar rus a intrat într-o bază aeriană din Niger, care găzduieşte trupe americane, o mişcare care urmează deciziei juntei din Niger de a expulza forţele americane din ţară.

Jocurile Olimpice, codul onoarei pentru Kiev: Nu daţi niciodată mâna cu ruşii

Manualul pentru sportivii ucraineni este foarte strict. Naţiunea inamică nu trebuie chemată pe nume, trebuie luată o distanţă sigură chiar şi pe podium şi fără conferinţe comune: „Mai bine să plăteşti o amendă”.

În ciuda protestelor repetate ale Ucrainei, care vrea o interdicţie totală, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a acceptat ca sportivii ruşi (ca şi cei din Belarus) să poată participa pe cont propriu, fără simboluri naţionale, dacă este limpede că nu sprijină invazia şi nu sunt afiliaţi structurilor militare ruseşti.

Sportivii ruşi vor putea participa numai la competiţii individuale, nu la cele de echipă, şi nu vor defila la ceremonia de deschidere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].