Polonia vrea să aibă cele mai bune legături cu SUA, indiferent cine se află la putere

Ministrul de Externe de la Varşovia, Radoslaw Sikorski, a declarat, în timpul unei vizite la Washington, că Polonia doreşte “cele mai bune relaţii posibile cu America, indiferent cine se află la putere”, potrivit unui raport publicat duminică de PAP, agenţia poloneză de presă.

“Nu vom face greşelile predecesorilor noştri, punând toate jetoanele pe o singură culoare”, a declarat Sikorski.

Fostul guvern naţionalist al Poloniei s-a bucurat de o relaţie bună cu fostul preşedinte american Donald Trump, chiar dacă modul în care Varşovia a gestionat politica a stârnit îngrijorări cu privire la fidelitatea sa faţă de valorile democratice şi a tensionat relaţiile cu UE, scrie Reuters.

După victoria lui Joe Biden în alegerile din 2020, Varşovia nu l-a recunoscut oficial ca preşedinte al SUA timp de câteva săptămâni.

Sikorski s-a aflat la Washington pentru a discuta cu oficialii americani despre legăturile bilaterale, problemele de securitate şi războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].