Reacţia Ucrainei după ce Putin l-a pus pe Zelenski pe „lista persoanelor căutate”

Adăugarea preşedintelui ucrainean Volodomir Zelenski pe „lista persoanelor căutate” de Kremlin arată „disperarea maşinăriei de stat şi a propagandei ruseşti”, a precizat Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Imaginea articolului Reacţia Ucrainei după ce Putin l-a pus pe Zelenski pe „lista persoanelor căutate”

Reacţia Ucrainei după ce Putin l-a pus pe Zelenski pe „lista persoanelor căutate”

Lista este o bază de date online a celor pe care Ministerul rus de Interne îi acuză că sunt infractori. Rusia ar fi declarat că liderul ucrainean este căutat „în temeiul unui articol din codul penal”, dar nu a oferit mai multe detalii.

În februarie, Moscova l-a adăugat pe premierul Estoniei, Kaja Kallas, pe lista sa de persoane căutate pentru „profanarea memoriei istorice şi ostilitate faţă de Rusia”.

În declaraţia sa, ministerul ucrainean a afirmat că Moscova „nu ştie ce altceva să inventeze pentru a atrage atenţia”. De asemenea, acesta a subliniat că „spre deosebire de anunţurile ruseşti fără valoare, mandatul de arestare a dictatorului rus Vladimir Putin, acuzat de crime de război, emis de Curtea Penală Internaţională, este real şi executabil în 123 de ţări”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].