Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un “armistiţiu olimpic” la nivel mondial pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris

“Lumea este departe de a fi liniştită şi, în calitate de membru permanent al Naţiunilor Unite, China face apel la un armistiţiu la nivel mondial în timpul Jocurilor Olimpice”, a declarat Xi Jinping la Paris.

Xi Jinping se află într-o vizită de stat de două zile în Franţa. Este prima vizită a liderului chinez în Europa din 2019 încoace. Ungaria şi Serbia, două ţări apropiate de Rusia, sunt următoarele în turneul lui Xi.

Stând alături de Xi Jinping la Palatul Elysée, Macron i-a mulţumit omologului său chinez pentru că i-a susţinut ideea unui armistiţiu olimpic. “Vă mulţumesc pentru că v-aţi arătat dorinţa în timpul discuţiilor noastre de a cere tuturor părţilor să aibă un armistiţiu olimpic”, a spus el.

De asemenea, preşedintele francez a lăsat să se înţeleagă o posibilă oportunitate de a lucra la o încetare a focului între Rusia şi Ucraina. “Poate că aceasta ar putea fi o oportunitate de a lucra la o rezolvare durabilă a conflictelor în deplinul respect al dreptului internaţional”, a spus el.

Macron a făcut anterior apel la un “armistiţiu olimpic” în timpul Jocurilor Olimpice, iar Vladimir Putin i-a răspuns imediat.

Preşedintele Rusiei a declarat că administraţia de la Moscova este pregătită pentru discuţii privind o propunere franceză de încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice, dar ar trebui să ţină cont de interesele Rusiei pe linia frontului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].