77 % dintre europeni sprijină o politică de apărare şi de securitate comună la nivelul ţărilor UE

Conform acestuia, 77 % dintre europeni sprijină o politică de apărare şi de securitate comună la nivelul ţărilor UE, în timp ce 71 % sunt de acord că UE trebuie să îşi consolideze capacitatea de a produce echipamente militare.

În plus, respondenţii consideră că securitatea şi apărarea (34 %) reprezintă domeniul prioritar de acţiune pentru UE pe termen mediu, urmat îndeaproape de climă şi de mediu (30 %).

În contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, aproape nouă din zece respondenţi (87 %) sunt de acord să ofere asistenţă umanitară celor afectaţi de război şi 83 % sunt de acord să primească în UE persoane care fug din calea războiului.

De asemenea, 72 % din cetăţenii UE sprijină sancţiunile economice împotriva guvernului rus şi a întreprinderilor şi persoanelor fizice din Rusia, iar 70 % sunt de acord să ofere sprijin financiar Ucrainei.

În ceea ce priveşte percepţia asupra situaţiei economiei europene, aceasta s-a îmbunătăţit din toamna anului 2023, 47 % din respondenţi calificând-o în prezent drept „bună” – cel mai ridicat nivel din 2019. În plus, peste şase din zece cetăţeni ai UE (62 %) sunt, de asemenea, optimişti în ceea ce priveşte viitorul UE, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].