Nadal îl întâlneşte pe Zverev, în primul tur la Roland Garros. Djokovic şi Alcaraz, adversari facili

Liderul mondial Novak Djokovic îşi va începe cursa pentru cel de al 25-a titlu de Grand Slam împotriva speranţei locale Pierre-Hugues Herbert.

Djokovic a avut probleme în prima jumătate a anului 2024 şi încă nu a câştigat un titlu în acest an. Sârbul a fost eliminat de la Openul Italiei în turul al treilea luna aceasta, după ce a suferit o accidentare la cap, fiind agresat de un spectator.

Numărul unu mondial, care participă în această săptămână la Geneva Open, va încerca să lase în urmă acel incident, în încercarea de a sparge gheaţa în 2024 cu un prim titlu la Paris, unde l-ar putea întâlni pe Casper Ruud în sferturile de finală, într-o revanşă a finalei de anul trecut.

Nadal, care a ratat anul trecut turneul său favorit de Grand Slam din cauza unei accidentări, a coborât în clasament în timpul unei perioade prelungite de accidentare şi a declarat că se aşteaptă să se retragă după acest sezon.

Întâlnirea sa cu Alexander Zverev va fi prima de la confruntarea lor din semifinalele din 2022 de la Roland Garros, pe care Nadal a câştigat-o după ce Zverev a suferit o accidentare şi s-a retras.

În cazul în care Nadal va câştiga meciul, ar putea să îl înfrunte în sferturile de finală pe Daniil Medvedev, câştigătorul US Open 2021.

O altă confruntare cap de afiş va fi cea dintre elveţianul Stan Wawrinka, deţinător al unui trofeu la Roland Garros, şi an alt câştigător a trei turnee de Grand Slam, britanicul Andy Murray.

Carlos Alcaraz, dublu campion de Grand Slam şi semifinalistul de anul trecut, începe împotriva unui jucător din calificări, în timp ce proaspătul campion la Australian Open, Jannik Sinner, se confruntă cu americanul Christopher Eubanks.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].