Inundaţii Italia. MAE s-a autosesizat în urma informaţiilor privind dispariţia a 3 persoane, posibil români, în Italia

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste, s-a autosesizat în urma apariţiei în mass-media italiană a informaţiilor cu privire la dispariţia a trei persoane, posibil cetăţeni români, în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, în contextul puternicelor inundaţii provocate de precipitaţiile abundente din ultima perioadă.

Astfel, reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile italiene competente pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor dispărute, arată MAE într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

Ministerul precizează că, până la acest moment, autorităţile italiene nu au confirmat cetăţenia persoanelor dispărute, operaţiunile de căutare şi procedurile de identificare fiind în curs de desfăşurare.

Reprezentanţii oficiului consular menţin în permanenţă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39040411652, +390404528136, +39040416350; apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al oficiului consular: +393408821688.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].