Italia expulzează doi oficiali ruşi implicaţi în cazul de spionaj militar. Avertismentul Rusiei

„Cu ocazia convocării ambasadorului Rusiei la Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale, am transmis o notă de protest din partea Guvernului italian şi am anunţat expulzarea imediată a doi funcţionari ruşi implicaţi în acest caz grav. Le mulţumesc serviciilor noastre de informaţii şi tuturor celor din aparatul de stat implicaţi în securitatea ţării noastre”, afirmă ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, citat de agenţia ANSA.

Rusia ameninţă cu măsuri simetrice

Administraţia Vladimir Putin a avertizat cu măsuri simetrice şi a exprimat speranţa că vor putea fi menţinute relaţiile diplomatice cu Italia.

„Regretăm expulzarea de către Roma a doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei. Analizăm circumstanţele acestei decizii. Vom face ulterior un anunţ asupra posibililor noştri paşi ca reacţie la această măsură, care nu corespunde nivelului relaţiilor bilaterale”, a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova.

La rândul său, Preşedinţia Rusiei a exprimat speranţa că relaţiile diplomatice cu Italia vor putea fi menţinute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].