Pentagon: Houthii au lansat peste 190 de atacuri începând din noiembrie

Rebelii Houthii au lansat peste 190 de atacuri asupra navelor comerciale şi ale marinei americane începând din noiembrie, susţine Pentagonul.

Imaginea articolului Pentagon: Houthii au lansat peste 190 de atacuri începând din noiembrie

Pentagon: Houthii au lansat peste 190 de atacuri începând din noiembrie

Rebelii Houthii susţinuţi de Iran au lansat peste 190 de atacuri asupra vapoarelor comerciale şi a navelor marinei americane în Marea Roşie şi Golful Aden din noiembrie, a declarat, luni, secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh.

„Vorbim despre peste 190 de atacuri de la Houthi din 19 noiembrie, dintre care câteva au lovit nave şi am văzut pagube semnificative la unul – Ruby Mar, care s-a scufundat în Marea Roşie”, a spus Singh, potrivit CNN.

Ultimele atacuri au fost săptămâna trecută. Miercuri, un vapor comercial a fost lovit de o dronă. Nava a fost abandonată şi un membru al echipajului a dispărut. Joi, un alt vapor a fost lovit cu rachete, rănind grav cel puţin un marinar.

Houthii au lansat numeroase atacuri cu rachete şi drone după startul războiului din Gaza. Ei susţin că atacurile sunt lansate în solidaritate cu cauza palestinienilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].