Războiul din Ucraina. Infrastructura energetică din cinci regiuni, afectată de un atac aerian masiv al Rusiei

Operatorul reţelei naţionale ucrainene de distribuţie Ukrenergo a declarat că atacul a avariat instalaţii energetice din regiunile Donetsk, Zaporojie şi Dnipropetrovsk, regiunea centrală Kyrovohrad şi regiunea Ivano-Frankivsk din vest.

„Astăzi dimineaţă, ruşii au lansat un alt atac asupra instalaţiilor energetice ucrainene. Din martie este deja al şaselea atac masiv, complex, cu rachete şi drone împotriva infrastructurii energetice civile”, a transmis Ukrenergo.

DTEK, cea mai mare companie privată de generare a energiei din Ucraina, a declarat că în timpul atacului cele două centrale termice ale sale au fost lovite şi că echipamentele au fost „grav avariate”.

Oficialii regionali au raportat că pompierii stingeau incendiile izbucnite în urma loviturilor. Nu sunt informaţii cu privire la victime.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 din 53 de rachete ruseşti şi 46 din 47 de drone ruseşti, a precizat comandantul forţelor aeriene.

Din martie, Rusia şi-a intensificat bombardamentele asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând pene de curent şi împingând importurile de electricitate la niveluri record.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].