Războiul din Ucraina, ziua 768. Rusia adoptă ,,măsuri preventive şi defensive” în Marea Neagră / Papa Francisc face apel la un schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Campaniile Rusiei de dezinformare pentru a submina sprijinul acordat Ucrainei au crescut semnificativ în Europa în ceea ce priveşte amploarea şi priceperea, a avertizat unul dintre cei mai importanţi diplomaţi germani, potrivit Financial Times. 

Germania este una dintre principalele ţinte ale Kremlinului, iar instrumentele bazate pe inteligenţă artificială reprezintă o preocupare serioasă, relevă sursa citată. 

UPDATE Papa Francisc face apel la un schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Papa Francisc a făcut un apel pentru un schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina în predica sa de Paşte de duminică, potrivit Sky News.

Suveranul pontif a rostit o rugăciune sinceră pentru pace în cadrul bilanţului său anual al crizelor globale, rostit din Piaţa Sfântul Petru.

În acest an, Francisc a spus că gândurile sale s-au îndreptat în special către oamenii din Ucraina şi Gaza şi către toţi cei care se confruntă cu războiul, în special către copiii despre care a spus că ,,au uitat cum să zâmbească”.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Potrivit raportului, ministerul a precizat că patru barje au fost observate la intrarea în instalaţia flotei din Marea Neagră, în portul maritim Novorossiysk.

Ministerul britanic al Apărării a precizat că acest lucru a fost realizat pentru a ,,spori apărarea portului” împotriva Ucrainei.

,,Portul Novorossiysk are acum un rol crucial în adăpostirea celor mai valoroase bunuri ale flotei din Marea Neagră”, a declarat ministerul.

Totodată, viceamiralul flotei ruseşti din Marea Neagră a încercat probabil să îmbunătăţească şansele de supravieţuire ale navelor ruseşti prin ,,adoptarea unor măsuri preventive şi defensive suplimentare, inclusiv prin îngustarea spaţiului de intrare în instalaţiile portuare”, scrie Sky News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].