Războiul Israel-Hamas, ziua 24. Israel, mesaj către ONU: Hamas sunt naziştii de astăzi. Ei vor soluţia finală: exterminarea evreilor / Numărul ostaticilor se ridică la 240 / Palestinieni: 50 de morţi, noaptea trecută, în Gaza

UPDATE ONU: Încetarea focului în Gaza este „o chestiune de viaţă şi de moarte pentru milioane de oameni”

Încetarea urgentă a focului în Gaza este „o chestiune de viaţă şi de moarte pentru milioane de oameni”, afirmă un înalt oficial ONU.

Avertismentul a venit de la Phillipe Lazzarini, şeful agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, şi a fost făcut după ce depozitele agenţiei au fost jefuite.

El a declarat că o nouă prăbuşire a ordinii civile „va face extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă, continuarea activităţii celei mai mari agenţii ONU din Gaza”, potrivit Sky News.

Lazzarini a prezentat un raport în faţa Consiliului de Securitate şi a descris o imagine dezastruoasă a situaţiei umanitare din Gaza.

El a spus că „cele câteva convoaie” care au intrat în Gaza prin punctul de trecere Rafah din Egipt în ultimele zile „nu reprezintă nimic în comparaţie cu nevoile a peste 2 milioane de persoane blocate în Gaza”.

UPDATE Hamas trage asupra trupelor Israelului/ Netanyahu exclude încetarea ostilităţilor cu Hamas

Hamas a declarat că militanţii săi din Gaza au tras rachete antitanc asupra forţelor Israelului ce pregătesc operaţiunile terestre, marţi dimineaţa devreme, iar premierul Benjamin Netanyahu a respins apelurile pentru oprirea luptelor care au adâncit criza umanitară din enclava palestiniană.

Israelul a extins operaţiunile terestre în Gaza, încercând să pedepsească mişcarea Hamas, aflată la putere în Fâşie, pentru atacul terorist de acum trei săptămâni, care, potrivit autorităţilor israeliene, a ucis peste 1.400 de persoane.

UPDATE  Ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene face apel la ONU: Salvaţi vieţile nevinovate

Ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene a împărtăşit realitatea sumbră cu care se confruntă palestinienii din Gaza în urma operaţiunii terestre a Israelului.

„Aproximativ 2,3 milioane de palestinieni din Gaza se confruntă cu moartea în fiecare zi şi în fiecare noapte. Priveşte-i ca pe nişte fiinţe umane. Nu poţi privi doar într-o parte şi ignora complet această umanitate tragică. Trebuie salvaţi”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Autorităţii Palestiniene, Riyad Al-Maliki.

UPDATE Armata israeliană loveşte ţinte strategice în Liban

Armata israeliană s-a regrupat după atacul surpriză al Hamas şi nu iartă nimic. Avioanele de luptă israeliene au bombardat mai multe ascunzători din Liban ale teroriştilor Hezbollah.

UPDATE Regev: Vom distruge Hamas

Mark Regev, unul dintre consilierii principali ai prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a declarat război total luptătorilor Hamas.

„Poate că Hamas ne urmăreşte şi nu vrem să le dăm sfaturi despre cum ar trebui să se apere mai bine. Scopul nostru rămâne clar: vom distruge maşina militară a Hamas şi vom demonta structura politică a guvernării lor în Gaza”, a declarat Regev.

UPDATE Unicef: Aproximativ 420 de copii sunt răniţi sau ucişi zilnic în Gaza

Directorul UNICEF, Catherine Russell, susţine că zilnic în Gaza aproximativ 420 de copii îşi pierd viaţa sau sunt răniţi. Violenţa comisă împotriva copiilor s-a extins dincolo de Fâşia Gaza, în Cisiordania.

”Adevăratul cost al acestei ultime escalade va fi măsurat în viaţa copiilor, a celor pierduţi din cauza violenţei şi a celor schimbaţi pentru totdeauna de aceasta”, declară Russell pentru BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].