Reuters: TikTok pregăteşte o copie americană a algoritmului de bază al aplicaţiei

Lucrările de divizare a codului sursă au fost comandate de ByteDance la sfârşitul anului trecut, înainte ca proiectul de lege din Congresul american să fie adoptat în luna aprilie, notează agenţia Reuters.

Surse familiare cu acest subiect au declarat pentru Reuters, sub protecţia anonimatului, că odată ce codul va fi împărţit, ar putea pune bazele unei cesiuni a activelor din SUA, deşi nu există planuri actuale în acest sens.

TikTok a refuzat iniţial să emită un punct de vedere pe acest subiect, iar ulterior anunţului făcut de Reuters, TikTok a scris pe platforma X că informaţia prezentată este ,,înşelătoare şi inexactă din punct de vedere faptic”, fără a preciza ce anume era inexact.

TikTok şi compania-mamă din China, ByteDance, au dat în judecată în luna mai un tribunal federal din SUA, încercând să blocheze legea care obligă la vânzarea sau interzicerea aplicaţiei până la 19 ianuarie 2025

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].