Trupa ABBA a primit ordinul regal Vasa, o premieră pentru ultimii 50 de ani

Potrivit The Guardian, legendele muzicii pop au fost recunoscute de regele Carl XVI Gustaf pentru impactul lor cultural, care a dus muzica pop suedeză la o audienţă globală uriaşă.

Grupul – Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad şi Björn Ulvaeus – a avut o rară apariţie publică împreună la Stockholm, unde membrii acestuia au primit Ordinul regal Vasa.

Suedia a încetat să mai acorde ordine regale cetăţenilor săi în 1975, dar a continuat să acorde ordine regale străinilor. Cu toate acestea, parlamentul ţării a restabilit această practică în 2022, iar ceremonia de vineri a marcat prima astfel de decernare în ultima jumătate de secol.

Abba este în continuare una dintre cele mai mari trupe pop din lume. Trupa a vândut peste 400 de milioane de albume şi single-uri, iar membrii ei au fost primii suedezi care au obţinut o victorie la Eurovision.

În total, 13 suedezi au fost premiaţi în cadrul ceremoniei de la Palatul Regal din Stockholm, inclusiv doi laureaţi ai premiului Nobel: geneticianul Svante Pääbo şi fizicianul franco-suedez Anne L’Huillier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].