Ucraina a semnat joi acorduri de securitate cu UE, Lituania şi Estonia

Uniunea Europeană, Lituania şi Estonia au semnat joi acorduri de securitate cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cadrul summit-ului de la Bruxelles.

Imaginea articolului Ucraina a semnat joi acorduri de securitate cu UE, Lituania şi Estonia

Ucraina a semnat joi acorduri de securitate cu UE, Lituania şi Estonia

Acordul cu UE stabileşte angajamentul blocului de a ajuta Ucraina în nouă domenii ale politicii de securitate şi apărare – inclusiv livrări de arme, instruire militară, cooperare în industria de apărare şi deminare, potrivit unui proiect văzut de Reuters.

Pactul – împreună cu documentele semnate cu Lituania şi Estonia – este menit să completeze alte acorduri similare încheiate între Ucraina şi aliaţii săi, pe măsură ce aceasta îşi continuă apărarea împotriva invaziei Rusiei.

Ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania au încheiat astfel de acorduri cu Kievul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].