Volumele de studii scrise de Zoe Petre au fost lansate astăzi. Cărţile sunt prefaţate de fostul preşedinte Emil Constantinescu

Ca să înţelegi mai bine lumea în care trăieşti, trebuie să cunoşti istoria. Gânditorii greci şi-au pus toate întrebările asupra condiţiei umane.

Zoe Petre a făcut, timp de 50 de ani, un studiu antropologic al moravurilor din cetatea greacă. De ce? Pentru a înţelege democraţia. Nu s-a limitat doar la interpretarea surselor istorice, ci şi a teatrului, literaturii, filozofiei, artei. Aşa au apărut cele două volume „De la Marea Egee la Pontul Euxin” şi „De la Marea Mediterană la Marea Neagră”, care au fost publicate la editura Mega.

„Sunt separate de un criteriu geografic. Primul dintre ele se referă la statele greceşti din interiorul lumii greceşti, iar volumul al doilea reuneşte, în principal, studiile de la marginea lumii greceşti, la zona aceasta a Dunării de jos şi zona pontică”, a declarat Florica Mihuţ, Conf. univ. dr. în istorie.

Cărţile au fost prefaţate de fostul Preşedinte Emil Constantinescu.

„Este, de fapt, o lecţie importantă pentru toţi. Nu numai datorită faptului că gândirea greacă, prin Imperiul Roman, mai departe prin toate imperiile şi până astăzi, a creat civilizaţia occidentală prin cultura care este oarecum în pericol acum, dar şi pentru că lecţiile pe care Zoe Petre le-a înţeles s-au transformat într-o gândire practică, care a dat rezultate”, a declarat fostul Preşedinte al României, Emil Constantinescu.

Cine este Zoe Petre? Cum a cunoscut-o scriitorul Răsvan Popescu şi de ce trebuie să citim aceste volume?

„Pot vorbi de doamna Petre aşa cum am cunoscut-o la Palatul Cotroceni în perioada Constantinescu, perioadă care a fost momentul ancorării noastre definitive în tot ce înseamnă valori occidentale. După perioada Constantinescu, în care doamna Petre a jucat un rol foarte important în politica internă, dar şi în politica externă, direcţia a fost fermă şi clară”, a declarat scriitorul Răsvan Popescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].