Ramona Săseanu şi Liviu Popescu, directori interimari la Societăţile Române de Televiziune şi de Radiodifuziune. Decizia nu poate fi atacă la CCR

Numirile au fost făcute joi de birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că varianta a fost aleasă în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale pentru a asigura conducerea celor două instituţii.

Parlamentarii PSD nu au participat la şedinţa de joi şi au anunţat că iau în calcul să atace decizia în contencios administrativ.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a României (CCR) a admis sesizarea PSD, stabilind că numirile făcute în luna mai sunt neconstituţionale.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, după ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsă de cvorum, că actuala putere a acţionat în acest fel pentru numirea conducerilor interimare prin decizii ale Birourilor permanente reunite, pentru că hotărârile Birourilor nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.

„Analizăm foarte serios să atacăm în contencios administrativ deciziile Biroului Permanent Reunit”, a anunţat Lucian Romaşcanu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].