Concert de rock alternativ la Opera Naţională Bucureşti

Joi, 29 septembrie 2022, începând cu ora 18:00, ALTERNOSFERA şi-a întâlnit fanii, într-un eveniment inedit, la Opera Naţională Română din Bucureşti.

A fost o conferinţă de presă, urmată de un concert spectaculos desfăşurat de la ora 20. 

THEATROLL | CORBUL TROIAN reprezintă o serie de evenimente care vor avea loc în cele mai frumoase săli de teatru, operă şi concerte din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu şi Braşov.

 

THEATROLL a pornit din dorinţa de a le oferi prietenilor noştri, fanii muzicii Alternosfera, o serie de concerte în care cele mai iubite piese ale noastre să fie reinterpretate şi cântate pe scenă, alături de orchestră.

Pentru THEATROLL vom schimba scena de club şi de festival cu o scenă de teatru, unde luminile, decorul şi costumele ne vor ajuta să construim, alături de publicul nostru, un nou univers. Acela al CORBULUI TROIAN. Deşi CORBUL TROIAN are aceeaşi mecanică precum omologul lui legendar, adică infiltrarea, corbul troian este, pentru THEATROLL, cu adevărat un cadou, nicidecum o capcană; CORBUL TROIAN este cadoul nostru pentru fanii Alternosfera; un eveniment pentru care am lucrat în timpul pandemiei, atunci când toate scenele, fie ele de muzică sau de teatru, au fost închise.

Alternosfera 

 

CONCERTELE THEATROLL | CORBUL TROIAN

  • 29, 30 septembrie 2022, ora 20:00  – Bucureşti, Opera Naţională Română
  • 31 octombrie 2022, ora 20:00 – Cluj-Napoca, Opera Naţională Română
  • 2 noiembrie 2022, ora 20:00 – Timişoara, Opera Naţională Română
  • 4 noiembrie 2022, ora 20:00 – Sibiu, Filarmonica de Stat, Sala Thalia
  • 7 noiembrie 2022, ora 20:00 – Braşov, Teatrul „Sică Alexandrescu”

 

Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un “etalon” pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând până în prezent 6 albume şi un EP, printre cele mai cunoscute hituri numărându-se Oraşul 511, Wamintirile, Ploile nu vin, Închisoarea albă, Două Eve, Mută, Haosoleum, Lucis, Epizodia.

Biletele pentru evenimentele THEATROLL CORBUL | TROIAN . s-au pus în vânzare în reţeaua www.iabilet.ro

 

ISTORIA FORMAŢIEI

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar 3 persoane din formula iniţială: Marcel, Marin şi Dumitru.

În primii ani formaţia îşi caută tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistrează primele demo-uri.

Primul album, “Oraşul 511” a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Albumul include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio şi televiziune din România.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lansează “Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică”. Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, iar in toamna lui 2008 lansează EP-ul “Flori din groapa Marianelor”.

Albumul „Virgula”, lansat in 2012, reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” şi „14”.

Chintesenţa tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul ePIsodia este inseparabil de Alternosfera şi universul său: publicul.

Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlu pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte şi episoadele discrete de şirul continuu al vieţii.

„Aruncă-mi”, „Două Eve”, „Mută”, sunt piese ce au fost difuzate în heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare în România al acestui album s-a încheiat printr-un concert-eveniment la Bucureşti, în Turbohalle, unde Alternosfera a cântat în faţa a peste 2 000 de fani, număr deosebit de mare de spectatori la acea vreme.

Al doilea album ce face parte din tripticul ePIsodia este Epizodia”. Albumul a fost lansat în 2013, în Ziua Internaţională Pi (π), respectiv luna 3, ziua 14 (14 martie). Turneul de lansare al albumului a cuprins concerte în 12 oraşe din România, încheindu-se cu primul concert al trupei la Arenele Romane, la care au participat peste 3.000 de oameni, Alternosfera fiind prima trupă de rock alternative românească care a strâns un număr atât de mare de spectatori la un concert propriu.       

În octombrie 2015, trupa lansează la Arenele Romane un nou album – “Haosoleum”, care închide astfel tripticul ePIsodia.  Din acest album fac parte single-urile “Haosoleum”, “Cad fulgi”, “Dialog K” etc.

“Arhitectul din Babel” este cel de-al şaselea album al trupei. A fost lansat în 2019 printr-un show de proporţii la Arenele Romane şi cuprinde piesele “Lucis”, “Fântânile”, “Amanet” etc.

Alternosfera înseamnă:

  • Marcel Bostan – voce, clape
  • Marin Nicoara – chitara
  • Sergiu Aladin – chitara
  • Dumitru Costin – bass
  • Nick Russu – tobe

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].