O rachetă doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană a căzut în Republica Moldova

O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut luni în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea, raionul Ocniţa, aflată la graniţa cu Ucraina, potrivit Moldpres, agenţia naţională de presă a Republicii Moldova.

Imaginea articolului O rachetă doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană a căzut în Republica Moldova

O rachetă doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană a căzut în Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că, în urma incidentului, au fost luate toate măsurile de protecţie.

Potrivit MAI, în urma cazului, nu s-au înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuinţe au fost distruse.

În prezent, efectivele MAI au încercuit zona unde a căzut racheta, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la faţa locului.

„Autorităţile ucrainene au informat că în această dimineaţă a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsk, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanţă de 1 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autorităţile ucrainene susţin că nu există pericol de inundaţii”, se menţionează într-un comunicat de presă al MAI.

Pe 10 octombrie, Ministerul Apărării a anunţat că structurile specializate au identificat trei ţinte aeriene ruse ce au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova. Cazul a fost înregistrat în timpul atacurilor aeriene ruseşti asupra mai multor oraşe din Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].