Ciolacu: Dreapta europeană să îl convingă pe cancelarul austriac până mâine

„Dreapta europeană trebuie să îşi asume responsabilitatea până la capăt şi să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen, aşa cum au făcut-o celelalte familii politice europene. În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevăraţi ai României. Dublul standard nu este şi nu va fi niciodată o valoare europeană”, a spus, miercuri seara, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ciolacu este de părere că este „încurajator” că doi dintre cei mai importanţi lideri social-democraţi europeni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, sunt în aceste zile în avangarda eforturilor diplomatice de a convinge Austria să îşi schimbe poziţia în favoarea României.

„Este clar că dacă România va obţine un rezultat pozitiv acest lucru se datorează şi acţiunilor susţinute ale familiei noastre social-democrate europene, în care PSD este o voce respectată şi puternică. Însă e nevoie de mai mult! Aş vrea ca până mâine (joi – n.r.) reprezentanţii tuturor partidelor din România să fie uniţi pentru a susţine până la capăt cauza ţării noastre în familiile lor politice”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Austria a anunţat că nu susţine aderarea României la Schengen, fiind singura ţară care se opune oficial.

Pe 8 decembrie se va vota dacă România, Bulgaria şi Croaţia vor fi admise în Spaţiul Schengen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].