Australia cere călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19

Australia a devenit duminică cea mai recentă ţară care a anunţat că cere călătorilor din China să prezinte un test negativ COVID-19, invocând „lipsa de informaţii complete” de la Beijing despre valul de cazuri din ţară.

Ministrul Sănătăţii, Mark Butler, a declarat că măsura, care va intra în vigoare din 5 ianuarie, a fost adoptată „pentru a proteja Australia de riscul unor potenţiale noi variante” şi de „consecinţa situaţiei care evaluează rapid în China”, informează AFP.

La trei ani după ce coronavirusul a apărut pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan, China a început luna aceasta să renunţe la politica sa severă de combatere a virusului, cunoscută sub numele de „zero-COVID”.

De atunci, spitalele chineze au fost copleşite de un potop de pacienţi în mare parte în vârstă, crematoriile au fost supraîncărcate şi multe farmacii au rămas fără medicamente pentru febră.

În timp ce peste 97% dintre adulţii australieni au primit cel puţin o doză de vaccin anti COVID-19, există îngrijorare în Canberra că autorităţile chineze nu împărtăşesc în mod adecvat detalii despre numărul de cazuri sau despre variantele care circulă.

„Această măsură este un răspuns la valul semnificativ de infecţii din China şi la potenţialul de apariţie a variantelor virale”, a spus Butler.

„Din fericire, în Australia avem acces uşor la vaccinuri şi tratamente şi o imunitate ridicată a populaţiei”.

Multe ţări, printre care Franţa, Italia, Spania, Regatul Unit, Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis deja să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].