Explozii raportate în Sevastopolul ocupat de ruşi

Canalele locale Telegram au raportat explozii în Sevastopol, Crimeea, ocupată de Rusia, sâmbătă dimineaţa.

 

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de ruşi în Sevastopol, a scris pe Telegram că se desfăşoară antrenamente militare într-unul dintre poligoanele oraşului. Nu au fost oferite alte detalii.

 

Anterior, pe 16 martie, Vadym Skibitskyi, adjunctul şefului serviciilor de informaţii militare ucrainene, a declarat că armata rusă menţine „o puternică componentă terestră şi aviatică” în Crimeea ucraineană, construind fortificaţii şi pregătindu-se pentru apărare în peninsula ocupată.

 

Skibitskyi declară că aproape 90 de avioane de luptă şi 60 de elicoptere de atac sunt staţionate în prezent în Crimeea anexată ilegal. Trupele ruseşti ar fi înfiinţat un grup special în peninsulă, asamblând acum fortificaţii şi linii de apărare, în timp ce Moscova îşi menţine infrastructura militară din Crimeea în stare de pregătire de luptă.

 

Peninsula Crimeea se află sub ocupaţie rusă din 2014, în urma unui referendum fals organizat de Rusia pentru anexarea teritoriului. De atunci, mulţi locuitori au fost închişi pentru că s-au opus ocupaţiei, în timp ce cetăţeni ruşi au continut să vină pe peninsulă. De asemenea, armata rusă a stabilit acolo o bază militară.

 

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, preşedintele Volodymyr Zelensky a promis să elibereze întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv Crimeea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].