Atomic Heart – un joc de istorie contrafactuală în care Uniunea Sovietică domină lumea, aspru criticat în contextul invaziei ruseşti a Ucrainei

În Atomic Heart, jucătorii preiau controlul unui agent KGB care investighează o instalaţie sovietică abandonată şi se confruntă cu creaturi ciudate şi roboţi în timp ce încearcă să descopere ce s-a întâmplat cu echipa de cercetare care a dispărut.

Jocul a primit recenzii pozitive la lansare.

Atomic Heart a fost criticat pentru presupuse legături cu propaganda rusă.

Dezvoltatorul jocului, Mundfish, este o companie rusă şi a fost finanţată în parte de guvernul rus, scrie escapistmagazine. Totuşi, potrivit 

În plus, dezvoltatorul a primit critici pentru o declaraţie vagă împotriva războiului din Ucraina

Potrivit Telegraph, dezvoltatorul Mundfish are sediul în Cipru, dar directorul său executiv a lucrat anterior la compania de comunicaţii rusă Mail.RU.

Mundfish a primit, de asemenea, finanţare de la GEM Capital, un fond de investiţii cu sediul în Cipru, înfiinţat de un fost director executiv al companiei de stat ruse de gaze Gazprom.

[embedded content]

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].