Pensiunile agroturistice nu au nevoie de autorizaţie de incendiu, dar ISU susţine că le verifică

Pensiunile agroturistice, cu până la opt camere, reprezintă o treime din numărul total al structurilor de cazare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, care defineşte pensiunile agroturistice doar struc­turile de cazare de până la opt camere. Astfel, pensiunile agro­turistice erau în număr de 3.500 de structuri în 2022. Deşi este unul dintre cele mai dinamice sectoare turistice, având o creştere semni­ficativă în ultimii ani, pensiunile agroturistice funcţionează fără autorizaţie de incendiu.

Legea prevede că doar unităţile de cazare cu peste opt camere şi/sau 16 locuri se supun autorizării privind securitatea la incendiu. Actul nor­mativ care prevede aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu este HG nr. 571/2016. Printre categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi autorizării privind securitatea la incediu se numără şi clădiri sau spaţii amenajate în clădiri având destinaţia turistică, cu mai mult de opt camere şi/sau 16 locuri, pentru cazare de tipul: hoteluri, hoteluri-apartament, moteluri, hosteluri, mini­hoteluri, vile turistice, bungalow-uri, cabane turistice, de vânătoare, de pescuit, sate de vacanţă, popasuri turistice, căsuţe tip camping, pensiuni turistice urbane şi rurale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].