Netanyahu afirmă că Israelul va reveni la masa negocierilor pentru încetarea focului cu Hamas

Imaginea articolului Netanyahu afirmă că Israelul va reveni la masa negocierilor pentru încetarea focului cu Hamas

Netanyahu afirmă că Israelul va reveni la masa negocierilor pentru încetarea focului cu Hamas

Netanyahu a declarat că a vorbit cu negociatorii principali ai Israelului şi a permis delegaţiei israeliene să se alăture discuţiilor din Qatar şi Egipt în zilele următoare, potrivit AP.

Statele Unite, Qatar şi Egipt încearcă depun eforturi pentru o nouă încetare a focului şi eliberarea ostaticilor. Însă aceste eforturi par să fi intrat în impas.

Hamas a propus anterior un proces în etape în care ar urma să elibereze toţi ostaticii rămaşi în schimbul încheierii războiului şi al retragerii complete a Israelului din Gaza, al deschiderii frontierelor pentru ajutor şi reconstrucţie şi al eliberării a sute de prizonieri palestinieni, inclusiv a militanţilor de rang înalt care execută pedepse pe viaţă.

Netanyahu a calificat aceste cereri drept iluzorii şi a promis că va relua ofensiva Israelului după eliberarea ostaticilor şi va continua lupta până la distrugerea grupului terorist.

Se crede că Hamas deţine în prezent aproximativ 100 de ostatici, în urma atacului din 7 octombrie, care a declanşat războiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].