Inteligenţa artificială Meta dă sfaturi de părinte pe Facebook, inventând un copil fictiv

Un părinte a postat pe un grup privat de Facebook, cerând sfaturi cu privire la programele de educaţie din New York pentru copiii “2e” (dublu excepţionali – cu abilităţi excepţionale şi un handicap).

În loc de un alt părinte, chatbot-ul Meta a răspuns, pretinzând că are un copil “2e” care a urmat un program G&T (Gifted & Talented) în New York.

Chatbot-ul a numit chiar şi şcoala la care a mers presupusul său copil.

Utilizatorii grupului au fost surprinşi şi îngrijoraţi de postarea chatbot-ului, unii comparând-o cu un scenariu din serialul SF “Black Mirror”.

O cercetătoare de inteligenţă artificială, Aleksandra Korolova, a declarat că postările de acest gen ar putea submina încrederea în social media, deoarece “halucinaţiile” AI care inventează poveşti ar putea induce în eroare utilizatorii, conform Sky News.

Postările fost şterse între timp, dar au fost verificate de Sky News.

Grupul are activată funcţia “Meta AI”, care a fost introdusă de Meta în septembrie 2023, dar Korolova spune că nu crede că AI ar fi trebuit să intervină aici: „Nimeni nu a cerut cu adevărat gândurile lui Meta AI, doar a generat automat un răspuns pentru că nimeni nu a răspuns în decurs de o oră”.

Meta a apărat funcţia sa de inteligenţă artificială, afirmând că este încă în curs de dezvoltare şi că nu oferă întotdeauna răspunsuri corecte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].