Un proces privind oprirea exportului de arme către Israel ajunge la Înalta Curte din Londra

O acţiune în justiţie a unei organizaţii palestiniene prin care aceasta încearcă să oprească exporturile de arme britanice către Israel va fi dezbătută în octombrie la Înalta Curte din Londra, a decis marţi un judecător.

Imaginea articolului Un proces privind oprirea exportului de arme către Israel ajunge la Înalta Curte din Londra

Un proces privind oprirea exportului de arme către Israel ajunge la Înalta Curte din Londra

Organizaţia palestiniană pentru drepturile omului Al-Haq, cu sediul în Cisiordania, care documentează presupuse încălcări ale drepturilor omului de către Israel în Gaza, a iniţiat o acţiune în justiţie împotriva Marii Britanii cu privire la licenţele de export de arme şi echipamente militare.

Acţiunea în justiţie a Al-Haq prin care aceasta încearcă să oprească exporturile de arme britanice către Israel din cauza acuzaţiilor de încălcare a dreptului internaţional în războiul din Gaza va fi dezbătută în octombrie la Înalta Curte din Londra, a decis marţi un judecător, relatează Reuters.

Al-Haq, care este implicată în cazuri similare în Canada şi Danemarca, susţine că există un risc clar ca armele exportate din Marea Britanie să fie folosite cu încălcarea dreptului umanitar internaţional, ceea ce face ca exportul lor în continuare să fie ilegal.

Guvernul britanic a fost supus unor presiuni puternice pentru a revoca licenţele de export de arme, în condiţiile în care campania aeriană şi terestră a Israelului în Gaza, declanşată de atacul Hamas din 7 octombrie în Israel, a făcut numeroase victime.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].