OMV Petrom aprobă alocarea de dividende de 2,6 mld. lei din profitul net de anul trecut

Randamentul este de 6%, ţinând cont aici de preţul actual de tranzacţionare al acţiunilor SNP. La începutul lunii februarie, când compania şi-a anunţat intenţia, randamentul ajungea la 7,1%.

Data de înregistrare pentru acţionari este pe 15 mai, plata urmând să aibă loc pe 5 iunie. În total, societatea inclusă în indicele de referinţă BET îşi va remunera acţionarii cu aproximativ 2,6 miliarde de lei.

Pentru 2023, OMV Petrom a raportat venituri din vânzări de 38,8 miliarde lei, în scădere cu 37% fată de nivelul din 2022, ca urmare a preţurilor în scădere ale mărfurilor şi a vânzărilor mai mici de energie electrică, în timp ce profitul net a fost de 4 miliarde lei, faţă de nivelul record de 10,3 miliarde lei atins anul anterior.

Acţiunile SNP au plus 20% anul acesta, faţă de 11% pe BET şi 8,6% în cazul indicelui energiei BET-NG, conform BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].