Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acţiunile Israelului în Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat vineri că orice decizie a Curţii Penale Internaţionale, care investighează atacurile Hamas din 7 octombrie şi asaltul militar al Israelului în Gaza, nu va afecta acţiunile Israelului, dar ”ar putea crea un precedent periculos”.

Imaginea articolului Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acţiunile Israelului în Gaza

Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acţiunile Israelului în Gaza

“Sub conducerea mea, Israelul nu va accepta niciodată orice încercare a Curţii Penale Internaţionale de la Haga de a submina dreptul său fundamental de a se apăra”, a declarat Netanyahu într-o declaraţie pe Telegram, relatează Reuters.

“În timp ce deciziile luate de tribunalul de la Haga nu vor afecta acţiunile Israelului, ele vor crea un precedent periculos care ameninţă soldaţii şi personalităţile publice”, a spus el.

Unul dintre cele mai importante canale de ştiri ale televiziunii israeliene, Channel 12, a relatat săptămâna trecută că Israelul este din ce în ce mai îngrijorat de posibilitatea ca CPI să emită mandate de arestare împotriva lui Netanyahu şi a altor înalţi oficiali pentru presupuse încălcări ale dreptului internaţional în Gaza.

Israelul nu este membru al Curţii, cu sediul la Haga, şi nu îi recunoaşte jurisdicţia, dar teritoriile palestiniene au fost admise ca stat membru în 2015.

Procurorul şef al CPI, Karim Khan, a declarat în octombrie că instanţa are jurisdicţie asupra oricăror potenţiale crime de război comise de luptătorii Hamas în Israel şi de israelieni în Fâşia Gaza.

Khan a arătat că echipa sa investighează orice infracţiuni care ar fi fost comise în Gaza şi că cei care încalcă legea vor fi traşi la răspundere.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].