Focuri de armă asupra unui autobuz plin cu pasageri în centrul Ierusalimului. Mai multe persoane sunt rănite, dintre care două grav

Atacatorii au tras asupra unui autobuz şi au deschis focul într-o parcare din apropierea celebrului Zid de Vest la ora locală 01:24, au declarat oficialii locali.

Poliţia a lansat o misiune de căutare a atacatorilor, care au fugit după atacuri. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat presei locale că incidentul este tratat ca un presupus atac terorist. Nu se ştie câţi trăgători au fost implicaţi, însă presa ebraică a relatat că poliţia caută cel puţin doi suspecţi.

Reprezentantul serviciului de ambulanţă a anunţat că tratează mai multe persoane, inclusiv două care se află în stare critică. Victimele, şase bărbaţi şi o femeie, au fost transportate la spitale din Ierusalim.

The Times of Israel a relatat că cel puţin un atacator a aşteptat ca autobuzul să ajungă într-o staţie şi a deschis focul în timp ce pasagerii urcau în maşină.

„Autobuzul era plin, înghesuit. Am oprit într-o staţie la Mormântul Regelui David şi apoi am auzit focuri de armă, oamenii au început să ţipe, oamenii au fost răniţi în interiorul autobuzului”, a declarat şoferul Daniel Kanievsky pentru presa locală.

Zidul de Vest este unul dintre cele mai populare locuri din Iersualim şi mii de credincioşi merg în pelerinaj în acel loc, în fiecare an, pentru a se ruga.

Atacurile au avut loc la o săptămână după ce raidurile israeliene care au vizat militanţii palestinieni din Fâşia Gaza au ucis 44 de persoane. O încetare a focului mediată de Egipt a pus capăt celor trei zile de violenţe intense.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].