Ciucă şi Ciolacu fac echipă în Asia: întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este o onoare să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru Shinzo Abe, primul şef de guvern din Japonia care a vizitat România, în 2018.

Ciucă a susţinut că încheierea Parteneriatului Strategic între România şi Japonia este nu numai un act realizat la momentul oportun, dar şi o moştenire pe care o lasă fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe, care reflectă viziunea sa remarcabilă în acest domeniu, atribuind României un rol relevant în această regiune.

„Componenta de securitate şi apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părţi. Coordonarea strânsă şi permanentă între noi este cu atât mai importantă şi necesară în contextul provocărilor strategice cu care ne confruntam”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Discuţiile s-au axat şi asupra cooperării economice, Japonia fiind cel mai mare investitor asiatic în România. Premierul a subliniat determinarea Guvernului român de a impulsiona componenta de investiţii, având în vedere dinamica din ultima perioadă a contactelor bilaterale şi oportunităţile oferite de ţara noastră în domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate şi inovaţiei, producţiei de hidrogen verde, infrastructurii de transport.

Preşedintele Ligii Parlamentare de Prietenie Japonia-România, Ichiro Assawa, a anunţat intreg sprijinul pentru edificarea Parteneriatului Strategic Japonia- România.

Premierul face, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia) pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].