Bursă. Nuclearelectrica va distribui dividende de peste 1 miliard de lei către acţionari

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), unicul producător local de energie nucleară, a anunţat că, în urma adunării generale a acţionarilor din 25 aprilie, a fost decisă alocarea către acţionari a unor dividende de 1,12 miliarde de lei, cea mai mare parte urmând să meargă la bugetul de stat.

Dividendul brut de 3,716052 asigură un randament de 7,66%, ţinând cont de preţul de tranzacţionare de la BVB, respectiv 48,5 lei pentru o acţiune SNN. Plata propriu-zisă va începe pe 21 iunie.

Acţionarii au mai aprobat decizia de investiţie privind încheierea acordului cadru având ca obiect „Servicii de management de proiect, asistenţă tehnică, consultanţă şi formare a personalului, necesare pentru pregătirea şi implementarea Proiectului de Retehnologizare a Unităţii 1 de la CNE Cernavodă cu valoarea maximă de 358.919.984,22 CAD (echivalent 243.616.360,70 Euro), între SNN, în calitate de Achizitor şi Canadian Nuclear Partners S.A., în calitate de Prestator”.

Compania de stat a avut anul trecut un profit net de 2,5 miliarde de lei, în scădere cu 10% faţă de 2022, şi venituri de 7,6 miliarde, minus 16%. Acţiunile SNN au pierdut 1,4% anul acesta, la o capitalizare de 15 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].