Harry Kane susţine că inteligenţa artificială poate contribui la reducerea accidentărilor

Anglia a câştigat Campionatul European feminin pe teren propriu anul trecut, dar intră în turneul din Australia şi Noua Zeelandă care începe în iulie fără vedete, inclusiv fostul căpitan Leah Williamson şi jucătoarea anului 2021-22 Beth Mead.

Alte naţiuni concurente, inclusiv campionele olimpice din Canada şi campioana în exerciţiu, Statele Unite, vor avea, de asemenea, jucătoare lipsă.

“E cu adevărat păcat să vedem că unele dintre jucătoare rămân acasă cu aceste accidentări şi, de asemenea, cu accidentări mari”, a declarat Kane pentru Reuters.

Atacantul de la Tottenham Hotspur şi-a anunţat joi investiţia în OxeFit, un startup de fitness-tech bazat pe inteligenţă artificială, şi este convins de puterea datelor în timp real pentru a opri accidentările inutile.

“Prevenirea accidentărilor este un lucru care este cel mai important pentru mine”, a spus Kane, care se alătură lui Wayne Gretzky, jucător retras, membru al Hall of Fame-ul hocheiului pe gheaţă, printre ultimii investitori în OxeFit.

“Acesta (va deveni) mai impresionant şi mai mult, cu ajutorul AI va deveni mai bun. Şi sperăm că pe termen lung vom începe să vedem din ce în ce mai puţine accidentări.”

Kane a subliniat capacitatea tehnologiei OxeFit de a detecta când un atlet ar putea fi în pericol de accidentare, cu feedback în timp real.

“Aveţi o mică problemă pe partea stângă sau pe partea dreaptă şi trebuie să vă echilibraţi, deoarece atunci când jucaţi meci după meci, tot ceea ce faceţi este să puneţi mai mult impact pe partea mai slabă”, a spus el.

Au existat apeluri pentru o mai mare cercetare a prevalenţei accidentărilor în fotbalul feminin, iar Kane, în vârstă de 29 de ani, care a ajutat Anglia să ajungă în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de anul trecut, vede un potenţial enorm în echipa feminină a ţării sale pentru a face să progreseze acest sport.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].