Suspendat din cauza pariurilor, Sandro Tonali răspunde acuzaţiilor din presa engleză şi italiană

„Trebuie menţionat, în legătură cu relatările din presa engleză şi italiană, că ancheta în curs de desfăşurare este un act datorat faptului că jucătorul de la Newcastle, Sandro Tonali, a decis în octombrie 2023 să se autodenunţe la FA, aşa cum a făcut-o anterior cu FIGC, pentru a-şi clarifica poziţia cu privire la pariurile pe care le-a efectuat într-un moment anterior începerii procedurii din Italia”, se scrie în comunicat.

„Nu este vorba, aşadar, de nimic nou, ci pur şi simplu de fapte recurente înainte de descalificarea din Italia, pe care jucătorul a dorit în mod voluntar să le scoată la lumină chiar la Federaţia engleză pentru a pune capăt definitiv unei situaţii negative şi foarte dureroase din viaţa sa”.

„Sandro Tonali va continua să coopereze pe deplin cu federaţia, aşa cum a făcut-o şi cu FIGC, şi va face tot posibilul pentru ca această procedură să poată fi rezolvată cât mai repede posibil”, mai sun reprezentanţii lui Sandro Tonali, de la GR Sports.

Tonali, mijlocaşul echipei Newcastle, este acuzat că a încălcat regulile FA, pariind pe meciuri între 12 august 2023 şi 12 octombrie 2023. Această acuzaţie vine în timp ce el execută deja o interdicţie de 10 luni din partea autorităţilor italiene pentru infracţiuni similare.

Antrenorul principal al lui Newcastle United, Eddie Howe, şi-a exprimat sprijinul pentru Tonali, subliniind cooperarea şi onestitatea jucătorului pe tot parcursul procesului. Tonali are termen până la 5 aprilie pentru a răspunde acuzaţiilor FA, iar situaţia ar putea avea impact asupra revenirii sale în joc în august 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].