SUA şi UE consideră noi sancţiuni împotriva Iranului după atacul aerian asupra Israelului

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că Washingtonul va colabora cu aliaţii pentru a ,,continua să perturbe activitatea malignă şi destabilizatoare a regimului iranian”, scrie The Guardian.

Oficialii au sugerat că o ţintă potenţială pentru sancţiuni extinse o constituie extinderea acestora pentru cei implicaţi în producţia iraniană de drone, care au fost folosite atât de Iran în atacul asupra Israelului de la sfârşitul săptămânii trecute, precum şi de Rusia asupra Ucrainei. Această variantă, declarată de mai mulţi oficiali europeni că va fi luată în calcul, a fost anunţată şi de ministrul german de externe, Annalena Baerbock.

Atacul iranian a fost lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică şi a avut loc în timp ce Israelul lupta deja pe două fronturi, împotriva Hamas în Gaza şi în jurul graniţei libaneze cu aliatul iranian Hezbollah.

Până în acest moment, Israelul nu a luat o decizie privind răspunsul său la atacul lansat de Iran săptămâna trecută. Pe de altă parte, Teheranul a declarat că nu este interesat de „escaladare” ulterioară

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].