SUA au dislocat pentru prima dată cel mai nou sistem de rachete Typhon, ce poate lansa rachete de croazieră Tomahawk, la un exerciţiu din apropierea Chinei

Typhon poate lansa rachete de croazieră Tomahawk şi rachete multifuncţionale SM-6, dintre care acestea din urmă vor funcţiona, cel puţin la început pentru nevoile Forţelor Terestre, într-un mod de atac sol-sol cu rachete balistice.

Sosirea sistemului Typhon trimite un semnal puternic la Beijing şi în întreaga regiune. Este o privire asupra a ceea ce va urma, pe măsură ce Pentagonul lucrează la planurile de a avea permanent aceste sisteme în curtea din spate a Chinei, anunţă The Drive.

Luni, Comandamentul Forţelor Terestre din Pacific ale SUA (US Army Pacific – USARPAC) a anunţat sosirea unor elemente ale sistem Typhon, cunoscut şi sub numele de Mid-Range Capability (MRC), în Filipine, unde a participat la exerciţiul Salaknib 24.

Sistemul, care a aterizat în naţiunea din Pacificul de Vest pe 7 aprilie, aparţine bateriei C, Batalionului 5, Regimentului 3 Artilerie, din baza Lewis-McChord din statul Washington. Forţele Terestre ale SUA au declarat anterior că va trimite unul dintre sistemele sale Typhon în străinătate cândva în acest an, dar nu a dezvăluit unde va merge sau când.

O baterie completă Typhon constă din patru lansatoare, un post de comandă mobil şi alte vehicule şi echipamente auxiliare, potrivit informaţiilor pe care armata le-a lansat anterior. Sistemul poate fi mutat cu aeronave de transport strategic C-17A.

Cu Tomahawk, Typhon oferă armatei o modalitate de a lovi ţinte pe uscat şi pe mare într-o rază de aproximativ 2.000 km. Posibilitatea de a trage şi rachete SM-6, chiar şi ca arme sol-sol, ar oferi capabilităţi suplimentare şi flexibilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].